Asgaard rock festival-
historien bag det hele.

En lidt sen torsdag eftermiddag i foråret 2016, besluttede Thomas Winther sig for at kører et smut forbi en pølsevogn i Holbæk, inden han skulle hjem til kødgryderne. Hvad han ikke vidste var, at turen forbi pølsevognen ville ændre hans, og mange andres, liv for altid!


Pølsevognens indehaver (Tonny Lynge) havde ved disken hængt en seddel op, hvorfra han søgte nogen at spille musik med. Thomas Winther spillede på dette tidspunkt sammen med en flok musikere (Susan Zachariassen, Per Vestergård Svanebjerg, Michael Underbjerg og Rasmus Rasmussen) og de besluttede sig for at invitere Tonny forbi ”øveren” som et bud på en mulig forsanger. Alt gik godt og bandet ”Overload” var født!


Overload ville, som de fleste andre bands, gerne HURTIGT ud at spille for et publikum, men da bandet var HELT nyt kom idéen med at spille en gang garagerock for venner og bekendte (Asgaard rocker 21 maj 2016 i Tonnys garage og baghave). En lille måneds tid inden arrangementet skulle løbe af stablen, møder Tonny bassisten for ”Rustrock” Levi Jan Charley Levisen til en ”back in black” koncert i Holbæk, og så stak det hele af, og der blev derfra bygget nat og dag frem til ”Asgaard Rocker garagerock 2016”, og fundamentet til det, der nogle år senere (2019) blev til foreningen Asgaard Rock Festival, var lagt.


De første par år, Asgaard blev afholdt, var der ikke meget struktur på opbygningen, nedtagning, planlægning og selve afholdelsen af festivalen, men i takt med at det hele udviklede sig, krævede det hele mere og mere struktur. Samtidig var det tydeligt, at der var personer, der BRÆNDTE for at være en vigtig del af festivalen og byde ind med deres kompetencer, evner, rocksjæl og skæve input. Faktisk er det alt DET, som vi har bygget vores fundament på, og stadig den dag i dag, er det DET, vi bygger ud fra, hvad end vi rør ved i forhold til Asgaard Rock Festival.Da ”Asgaard Rocker Garagerock 2016” var overstået, stod vi en flok i garagen, stadig med en snert af Jack D. tømmermænd og evaluerede ALT den positive feedback, som vi havde fået fra de ca. 350 fremmødte gæster, og vi blev enige om, at det gør vi igen… og igen… og igen…


Blandt gruppen af folk i garagen den dag var Rasmus Høgly, som den dag i dag er manden bag bl.a. denne fede hjemmeside via hans firma ” logografisk”


MANGE dygtige ildsjæle, musikere, bands (heraf kan nævnes Micky Bamsebjørnen Micheletti fra ”Uphill Struggle”, Søren Friis Petersen fra ”Metaltime”, Peter Hehlmann og Kat Van Ville fra Goodbye Kitty K) og mange andre kreative mennesker har igennem årene været med til at bygge videre på ARF (Asgaard Rock Festival), og MANGE af dem har været med fra starten mere eller mindre. Pga af netop ALLE de folks kærlighed og engagement til sjælden og ånden i ARF, besluttede vi os sammen at skabe den gruppe, som vi kalder A-Team, en egentlig styrings- og arbejdsgruppe for hele festivalen. Udover at gruppen arbejder HÅRDT året rundt på selve strukturen m.m. i ARF, så bruger gruppen også en del tid på oplevelser, arrangementer, koncerter og lign. rundt omkring i Danmark og prøver dermed at gøre, hvad de kan for at støtte op om den danske rockscene. 

A-Team er SÅ vigtig en gruppe at vi har givet gruppen sin egen historie, den kan du læse herunder.

A-team rygraden
bag Asgaard!

De første par år, Asgaard blev afholdt, var der ikke meget struktur på opbygningen, nedtagning, planlægning og selve afholdelsen af festivalen, men i takt med at det hele udviklede sig, krævede det hele mere og mere struktur. Samtidig var det tydeligt, at der var personer, der BRÆNDTE for at være en vigtig del af festivalen og byde ind med deres kompetencer, evner, rocksjæl og skæve input. Faktisk er det alt DET, som vi har bygget vores fundament på, og stadig den dag i dag, er det DET, vi bygger ud fra, hvad end vi rør ved i forhold til Asgaard Rock Festival.


Som nævnt tidligere i ”Historien bag det hele”, så har der igennem tiderne, været mange uundværlige, seje, kreative, passioneret og dygtige personer med til opbygningen af vores festival.

En del af de personer er stadig en vigtig del af A-team, nogen er sprunget fra og arbejder med andre projekter. 

A-team er et hold af efterhånden sammentømrede venner, der bruger tiden sammen året rundt på alt fra hyggelige bookermøder, bestyrelsesmøder, Backstage/jamnights på vores loft eller griller ved bålet. Vi besøger også ofte alt fra øvelokaler, til div små og store musikscener rundt om i landet, holder foredrag, samler affald i naturen for bl.a. at samle penge ind til vores forening og meget mere. SÅ vi er en RET aktiv forening året rundt og vores evner favner, efter vores egen mening, bredt. Vi er et blandet hold af kreative håndværkere, kunstnere, SOME eksperter og ninjaer i offentlige ansøgninger og div tilladelser. Kort sagt, så er vi et hold af gode folk, der ELSKER rock i alle dens afskygninger.


A – Team

Stifter og formand & Plads og Camping

Tonny Lynge

Næstformand & El

Rasmus Rasmussen

Assisterende næstformand & store scene

Micky Bamsebjørnen Mic…

Kassere & Frivilligkoordinator

Zanne Randløv

Frivilligkoordinator, Presse, SOME & Sekretær

Pia Schellerup

Lyd Garagescenen

James Bartlett

Konferencier

Le Malin

Garagescenen

Cosmin Ritivoi

Mad & Drikke til bands og frivillige

Mik Olsen

Merch

Henrik Schellerup

Bar

Michael Underbjerg

Backstage Bands

Jeanett My Lynge

Indgang

Morten Nordskov Nielsen

Presse

Signe Lund

Sikkerhed

Steen Uffe Tommerup

Store Scenen

Søren Friis Petersen

Pladsen

Thomas Nissen

Medlem

Lukas Larsen

Medlem

Thomas Flindt

Medlem

Mette Micheletti

Gamle plakater

Galleri