History

// ASGAARD ROCK FESTIVAL ER:

★ Peter Hehlmann ★ Tonny Lynge ★ Peter Santosa★

Asgaard Rocker, som det først hed (senere omdøbt Asgaard Rock Festival), startede med at være en privat fest. Stiferne (Tonny Lynge og Levi Levisen) var selv musikere, som savnede flere spillesteder. Så de skabte deres egne rammer, for at kunne spille for et publikum uden for øvelokalet.
“Garage scenen”, var hermed skabt.

Den første festival fandt sted i Asnæs i 2016, for relativt få inviterede gæster.
Pludselig var vi alligevel ca. 300!

Festival pladsen har altid været og er stadig på Åsevangsvej,  i Tonnys private baghave.
Anden gang festivallen bliver afholdt, i 2017, er det et åben arrangementer med mere end 700 gæster fra nær og også lidt fra fjern.
Denne gang er der to scener. Udover Garage Scenen, som er den store, er der også et telt, som skaber rammerne for scene 2.
Boder, madtelte samt barvogne, skaber sammen med lokale bands og den rå udsmykning, en helt særlig stemning.

Garage scenen, som hænger sammen med “Backstage” området, bliver også brugt til,  bla. at afholde  julefrokost for bands, personale og de mange frivillige, som har været med til at gøre festivallen en realitet.

I 2018 skifter arrangementet navn til Asgaard Rock Festival. Selvom at Garage scenen for status som “den lille scene”, bliver den ikke mindre populær blandt hverken publikum eller musikere.
Der er kommet en ny og større scene til;  “Container scenen”, som er en udbygget lastbiltrailer, med cargo, røgmaskiner og alt i udstyr som alle ægte rockstjerner naturligvis skal have.

Festivalen organisere sig nu som en forening, med 6 bestyrelsesmedlemmer:
Sandy Stammis, Levi Levisen, Søren Friis Petersen, Peter Hehlmann, Tonny Lynge og Peter Karlsson.

2019 satte publikumsrekort, på trods af det dårlige vejr. Ca. 1600 gæster blev det til. Det var året hvor vi for første gang prøvede at holde festivallen over to dage, som vi efterfølgende, har valgt at forsætte med.
Lastbiltrailer blev byttet ud med en rigtig scene, hvor der bl.a. spille bands som Skullclub og Rammstein Jam.
Udover festivallen, begynder vi at eksperimenterer med flere arrangementer. Bl.a. Dizzy Mizz Lizzy coverbandet “Lizzom Dizzy” som spillede indendørs i vores garagefaciliteter.
Vi afholdte også et “Efterårshygge” arrangement i Asnæs forsamlingshus, hvor Overload, samt Gasolin’ Jam bandet “Munch & Broderskabet spillede, efter gæster havde nydt et lækkert måltid.

Bestyrelsen bliver halveret til Peter Hehlmann (kassere), Tonny Lynge (formand) og Peter Karlsson (næstformand).
Til gengæld opstår en undergruppe, som vi kalder A-team. En gruppe som både arbejder selvstændigt og som forlængelse af bestyrelsen, for at fremme kendskabet til festivalen og få at få hele arrangementet til at blive en realitet.

Coronapandemien i 2020

2020 er et år vi aldrig glemmer! Planen var, at den store scene endnu engang skulle udvides.
Men pga. Corona blev festivalen aflyst. Vi nåede at holde Vinterhygge i garagen. Men arrangementer som Rock Galla, School of Rock – Børnefestival, Mudrace etc. har vi også måtte aflyse.
Billetterne skulle refunderes, bands aflyses, materiale osv. afmeldes.
Asgaard Rock Festival er en forening af frivillige, som er afhængige af billetindtægten. Heldigvis valgte mange af vores trofaste gæster, at donere deres billetkøb, hvilket vi er utrolig taknemmelige for!
Det var et enormt svært forår, hvor vi ikke anede hvad det skulle ske, eller hvad vi evt. måtte, efterhånden som vi kom igennem de forskellige åbningsfaser.
Regeringen lagde op til, at udvide forsamlingsforbuddet fra 100 til 200 mennesker lørdag d. 8 august. Så vi fik ideen at lave en mini-festival; Asgaard Rockdown, for 200 gæster inkl. frivillige, bands osv. Det betød at vi kunne sætte 150 billetter til salg, minus de som ville bytte deres billetter fra et af de oprindelige arrangementer, til en Rockdown entré.
6 bands fra det oprindelige line-up skulle komme og spille.
Onsdag formiddag fik vi tilladelse fra myndighederne, men torsdag aften blev den trukket tilbage, da regeringen besluttede at udskyde den nye fase af åbningen af samfundet, pga. det stigende smittetal.
Det betød endnu en aflysning og at alle billetterne skulle refunderes. En billetindtægt som ellers skulle gå til at blødgøre faldet fra aflysningen af den oprindelige festival.
Hele balladen var sat op, alt var klart og alle, inkl. bands havde glædet sig!
Specielt musikerne, som ikke har haft mulighed for at spille for et live publikum i rigtig lang tid!
I stedet for at pakke ned, valgte vi at holde en privat havefest, som kom op på ca. 170 gæster.
Reglerne for sådan et arrangement er helt anderledes. I stedet for 100, må man gerne være 500. Men det betyder til gengæld at vi ikke må tage entré eller have salg i øvrigt på pladsen.
Fucking Foodtruck donerede 5 anker fadøl og vores trofaste gæst Dennis Johannesen donerede også et par anker.
5 af de 6 bands som var booket til Rockdown kom og spillede gratis. Der skal lyde en KÆMPE tak til Some Kind of Liberty, Little Fury, Overload, Tumbleweed og Waezand Band.

Vi vender stærkt tilbage i 2021!