History

// ASGAARD ROCK FESTIVAL ER EN FRIVILLIG FORENING //

★ Peter Hehlmann ★ Tonny Lynge ★

Asgaard Rocker, som det først hed (senere omdøbt Asgaard Rock Festival), startede med at være en privat fest. Stifterne (Tonny Lynge og Levi Levisen) var selv musikere, som savnede flere spillesteder. Så de skabte deres egne rammer, for at kunne spille for et publikum uden for øvelokalet.
“Garagescenen” var hermed skabt.

Den første festival fandt sted i Asnæs i 2016 for relativt få inviterede gæster.
Pludselig var vi alligevel ca. 300!

Festivalpladsen har altid været og er stadig på Åsevangsvej i Tonnys private baghave. Anden gang festivallen blev afholdt (2017) var det et åbent arrangement med flere end 700 gæster. Denne gang var der to scener. Udover Garagescenen havde vi et telt, som dannede rammerne for scene 2. Boder, madtelte og barvogne skabte en helt særlig stemning sammen med lokale bands og den rå udsmykning.

Garage scenen, som hænger sammen med “Backstage” området, bliver også brugt til  bla. at afholde  julefrokost for bands, personale og de mange frivillige, som har været med til at gøre festivallen en realitet.

I 2018 skiftede vi endeligt navn til Asgaard Rock Festival. Selvom Garagescenen fik status som “den lille scene”, blev den ikke mindre populær blandt hverken publikum eller musikere.
Der er kommet en ny og større scene til;  “Containerscenen”, som er en udbygget lastbiltrailer med cargo, røgmaskiner og alt i udstyr, som alle ægte rockstjerner naturligvis skal have.

Festivalen organiserer sig nu som en forening, med 6 bestyrelsesmedlemmer:
Sandy Stammis, Levi Levisen, Søren Friis Petersen, Peter Hehlmann, Tonny Lynge og Peter Karlsson.

2019 satte publikumsrekord med 1.600 gæster på trods af det dårlige vejr. Lastbiltraileren blev skiftet ud med en rigtig scene, hvor der bl.a. spiller bands som Skullclub og Rammstein Jam.
Udover festivallen begynder vi at eksperimenterer med flere arrangementer. Bl.a. Dizzy Mizz Lizzy coverbandet “Lizzom Dizzy” som spillede indendørs i vores garagefaciliteter.
Vi afholdte også et “Efterårshygge” arrangement i Asnæs forsamlingshus, hvor Overload, samt Gasolin’ Jam bandet “Munch & Broderskabet” spillede.

Bestyrelsen bliver halveret til Peter Hehlmann (kasserer), Tonny Lynge (formand) og Peter Karlsson (næstformand).
Til gengæld opstår en undergruppe, som vi kalder A-team. En gruppe, som både arbejder selvstændigt og som forlængelse af bestyrelsen for at fremme kendskabet til festivalen og få hele arrangementet til at blive en realitet.

Coronapandemien i 2020

2020 er et år, vi aldrig glemmer! Planen var, at den store scene endnu engang skulle udvides, men pga. corona blev festivalen aflyst. Vi nåede at holde Vinterhygge i garagen, men arrangementer som Rock Galla, School of Rock – Børnefestival, Mudrace etc. måtte vi også aflyse. Asgaard Rock Festival er en forening af frivillige, som er afhængige af billetindtægten. Heldigvis valgte mange af vores trofaste gæster at donere deres billetkøb, hvilket vi er utrolig taknemmelige for! Vi fik gennemført minifestivalen Rockdown, hvor 5 bands kom og spillede gratis. Der skal lyde en KÆMPE tak til Some Kind of Liberty, Little Fury, Overload, Tumbleweed og Waezand Band.